MaxPlay yeni bir bulut tabanlı oyun geliştirme motoru

 Bir dönem sadece masaüstü ve konsollar için mevcut olan video oyunları gelişen teknoloji ile birlikte mobil cihazları da kapsama alanına aldı ve oyun geliştiriciler için geniş çaplı oyun motorlarına ihtiyaç duyulmaya başlandı. Piyasada hali hazırda Unreal Engine 4 ve Unity3D gibi güçlü oyun motorları mevcut. Bu örneklerin yanına şimdi de MaxPlay adında yeni bir oyun motoru ekleniyor. 
MaxPlay eski EA çalışanlarından oluşan bir ekibin geliştirdiği bir oyun motoru. Ekip oyun geliştiriciler için Google Docs benzeri bir platform yaratmayı amaçladıklarını belirtiyor. Yani hazırlanan kodlar bulut platformunda saklanıyor, işleniyor veya test ediliyor. Geliştiriciler aralarındaki mesafe ne olursa olsun bu kodlar üzerinde birlikte çalışabiliyor. 
MaxPlay ilk geliştirilme aşamasından itibaren çoklu çalışmayı desteklediği için rakiplerinden ayrılıyor. Kullanıcılar MaxPlay oyun motoru üzerinde ister tek başına proje yürütüyor isterse de arkadaşları ile projeyi geliştirebiliyor. 
Oyun motoru daha çok ortak çalışmaya yönelik olduğu için özellikler de bu tarafta ağır basıyor. Örneğin bir mühendis veya bir tasarımcı kendi payına düşen kodlamaları veya tasarımları yaparken, diğer ortaklar anlık olarak bu değişiklikleri görebiliyor. Ortakların hangi ülkede olduklarının bir önemi kalmıyor. 
MaxPlay oyun motoru ilk etapta Android, iOS, konsollar ve PC platformu ile uyumlu olacak. Sonrasında ise artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik platformlarına yönelik olarak bu uyun genişletilecek. Oyun motorunun çıkış tarihi ve lisans fiyatı açıklanmadı.   

Bir yanıt yazın