Intel, iOS için uygulama geliştirmeyi kolaylaştırıyor

 Boston’da devam eden Android geliştirici konferansında sahne alan Intel, geliştiricilere yol göstermesi açısından kullanıma sunduğu Entegre Yerleşik Geliştirme Tecrübesi – INDE platformuna önemli bir yenilik eklediğini duyurdu.
Java-to-iOS adını taşıyan bu yeni özellik ile birlikte Android geliştiricileri uygulamalarını kodlarına çok fazla dokunmadan sadece arayüz değişiklikleri yaparak iOS tarafına aktarabilecek. Böylece birden fazla platforma uygulama hazırlayan geliştiriciler hem zamandan hem de emeklerinden tasarruf etmiş olacak. 
Yapılan analizlere göre Android tarafında oyun harici 25 en iyi uygulama Java-to-iOS özelliği ile port edilirse, kodların ortalama yüzde 60’ı yeniden kullanılıyor ve geliştiriciler yaklaşık 2 yıllık bir süreyi tasarruf etmiş oluyor. 
Geliştiriciler Xcode veya Android Studio ile entegre olan bu özelliği kullanarak uygulama hazırlayabilecek. Mac tarafında iOS ve Android için uygulama hazırlanabilirken, Windows tarafında ise ek olarak bulut altyapıları ve sunucular için de uygulama hazırlanabilecek. INDE yeni versiyonu kaynak linkinden erken erişime açılmış durumda.    

Bir yanıt yazın