Televizyonun geleceği : Apple TV

 Apple, bugünkü etkinliğinde Apple TV ürününü de daha gelişmiş ve daha eğlence odaklı hale gelmiş bir şekilde karşımıza çıkardı. Kutu bir değişikliğe uğramazken, içeriği ve kumandası büyük değişikliğe uğruyor. 
İlk olarak Apple TV artık tvOS adında bir işletim sistemi üzerinde çalışacak. iOS platformunu temel alan tvOS işletim sistemi daha kolay bir kullanıcı arayüzü sunarken, uygulama geliştirmek de kolaylaşıyor. Metal gibi arabirimler aynen bu tarafa da aktarılmış yani grafik konusunda da güzel çalışmalar ortaya çıkacak. 
Apple TV önceki nesil Apple A8 yongasetinden gücünü alıyor. HDMI ve Ethernet girişleri olan Apple TV artık tam App Store desteğine de kavuşuyor. Üçüncü taraf geliştiriciler tvOS ekosistemini geliştirmek için katkıda bulunabilecek. Kullanıcılar da bunlar arasında seçim yapabilecek.  
Apple TV ile ilgili en önemli yeniliklerden birisi kumanda da gerçekleşiyor. Kumandada artık dokunmatik bir panel mevcut. Böylece bu panel ile menüler ve içerikler arasında gezinmek oldukça kolaylaşıyor. Kumanda sesli komutları da algılayabiliyor.
Yeni Apple TV ürününe Siri entegrasyonu da büyük yenilikler getiriyor. Kumandadan komut vererek içerikler arasında gezinmek, içerik aramak, içerikler içerisinde ileri-geri gidebilmek ve hatta bir cümlenin olduğu sahneye gitmek gibi önemli yenilikler mevcut. 
Oyun tarafında da yeni Apple TV iyi işler çıkarıyor. Kumandadan oyun oynamak artık çok daha kolay ve oyunların grafik kalitesi oldukça artıyor. Crossy Road oyunu Apple TV için optimize edilmiş. Kumanda yanında ekstra bir iOS cihazı ile iki kişi oyunu oynayabiliyorsunuz. Üstelik karakterler birbiri ile kavga da edebiliyor. 
Yeni Apple TV için Rayman Adventures, Disney Infinity 3.0, Shadowmatic ve Guitar Hero gibi pek çok oyun hazırlanıyor ve Ekim ayından sonra bunlar da indirmeye sunulacak. 
Yeni Apple TV ile canlı yayın esnasında maç ile ilgili önemli bilgileri ekranın kenarlarında görüntüyü etkilemeyecek şekilde izleyebliyorsunuz. Bu da sporseverlere önemli bir yenilik olarak sunulacak. Yeni Apple TV Ekim ayında 80 ülkede 32GB versiyonu 149$, 64GB versiyonu 199$ olarak satışa çıkacak.        

Bir yanıt yazın