iPhone 6S Özellikleri

iPhone 6S

iPhone 6s’i kullandığınız anda, onun bambaşka bir şey olduğunu hissedeceksiniz. 3D Touch, tek bir bastırma hareketiyle her zamankinden daha fazlasını yapmanıza imkan sunuyor. Live Photos, anılarınıza son derece canlı bir şekilde hayat veriyor. Ve bu sadece bir başlangıç. iPhone 6s’i daha derinlemesine incelediğinizde, onun her zerresinde inovasyon olduğunu görebilirsiniz.

iPhone 6s Ekrana Uygulanan Baskıyı Algılıyor

( Peek ve Pop hareketi )

Multi‑Touch şimdi daha da gelişti.

3D Touch, ekrana uygulanan kuvveti algılayarak, daha hızlı işlem yapmanıza olanak tanıyor.

 

Peek ve Pop hareketleri ile içeriklerin ön izlemesini görebilir (Peek hareketi), işlem yapabilirsiniz (Pop hareketi).

Fotoğraflar daha da net

12MP iSight kamera ile canlı görüntüler.

Yüksek çözünürlüklü 4K video

iPhone 6s’in 12 megapiksel kamerası ile net ve canlı görüntüler elde edebilirsiniz.

5 megapiksel FaceTime HD kamerası ile selfi çekebilirsiniz.

HD videodan 4 kat yüksek çözünürlükte videolar kaydediyor (4K video).

Live Photos özelliği sayesinde fotoğraflarınızdan hemen önceki ve sonraki hareketli ve sesli anları kaydediyor.

Maks. %70 daha hızlı CPU

Maks. %90 daha hızlı GPU

Şimdiye kadar görülen en gelişmiş çip

64 bit A9 Çip

iPhone 6s gücünü özel olarak tasarlanmış 64 bit A9 çipten alıyor.

iPhobe 6s oyunlarda ve uygulamalarda dahaz hızlı işlem yapıyor.

Yepyeni tasarım

Güçlü cam yüzey

İphone 6s de önemli yenilikler söz konusu. iPhone 6s’in gövdesi 7000 serisi alüminyumdan üretildi. Dünyadaki en güçlü ve en dayanıklı cam yüzeye sahip. Muhteşem Retina HD ekran ile geliyor.

iPhone 6s roze altın seçeneğiyle sunuluyor. 

Touch ID

Touch ID, parmak izinizi kullanarak telefonunuzun kilidini açmanızı imkan tanıyor.

Wireless

Daha hızlı wireless.
Daha hızlı Wi‑Fi.

iPhone 6s, ile internette çok daha yüksek hızlarda gezinebilir, uygulama ve oyun indirebilirsiniz.

iPhone 6s’in hızlı wireless bağlantıları sayesinde yüksek kalitede görüşmeler yapabilirsiniz. Konuştuğunuz kişiyi daha canlı ve net duyabiliyorsunuz.

iOS 9 işletim sistemi

iOS şimdi daha da gelişti.

Güçlü özellikler ve sağlam bir güvenlik.

Son yapılan iyileştirmeler ile iOS 9 daha yeni , daha akıllı , daha güvenli.

 

 

Apple, 9 Eylül 2015 tarihinde düzenlemiş olduğu bir etkinlikle son iPhone modellerini tanıttı. Phil Schiller tarafından tanıtılan ve iPhone 6S ve iPhone 6S Plus şeklinde isimlendirilen bu modeller büyük ilgi görüyor.

iPhone 6S modelinin 4.7 inç değerlerine; iPhone 6S modelinin ise 5.5 inç değerlerine sahip olan bu modeller Retine HD özelliğini de bünyelerinde barındırıyor. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin sahip olduğu bir diğer özellik ise çoklu dokunma özelliğidir. Bu özellik artık günümüzde 3D Touch, yani 3 Boyutlu Dokuma özelliği olarak adlandırılmaktadır. 3D Touch özelliği sayesinde sosyal medya hesaplarında çok kolay güncelleme yapabilmeniz mümkün. Bu özellik, parmağınızın ekran üzerinde yapmış olduğu baskıyı ve çokluğu algılayarak buna göre tepki vermesini sağlıyor. Force Touch adı verilen bu basış gücü, farklı şekilde komutlar vermenize olanak tanıyor. İlk kez Apple Macbook klavyesinde karşımıza çıkan bu özellik şimdi iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus üçüncü nesil 64 bit A9 işlemcisiyle oldukça güçlü bir sisteme sahip oldu. Bu sistem eski sürüme nazaran %19 oranında daha iyi performans sergilemektedir. Güncellenen sistemin gücü, etkinliğin yapıldığı gün Pixel Toys tarafından da kanıtlanmıştır. İkinci nesil Touch ID özelliğine sahip olan Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın kamera kaliteleri de gözden geçirilip yenilendi. Her iki Apple iPhone modeli de 12 megapiksel kameraya sahipler. iSight kamera özelliği ise her iki modelde de mevcut. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın, ışık gücünün az olduğu mekanlarda çekilen fotoğraf kalitesinde de artış mevcuttur. 4K kalitede video çekme özelliğine sahip olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın ön kamerası ise 5 megapiksel değerindedir. Bu modellerde görülen bir diğer yenilik ise ön kameranın da sahip olduğu doğal flaş özelliğidir. Bu sistem, mekan içerisindeki ışık gücünü algılayarak devreye girmektedir. Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin ön kamerasına slow motion (yavaş çekim) ve panorama fotoğraf çekim özellikleri de eklenmiştir. Daha önce Apple Watch’ta karşımıza çıkan animasyonlu duvar kağıtları, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta da mevcut durumdadır.

Live Photos olarak adlandırılan canlı fotoğraf özelliği de iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta görülmektedir. Bu özellik sayesinde fotoğrafların üzerine basılı tutulduğu zaman Live Photos özelliği devreye girmiş oluyor ve fotoğraf hareket etmeye başlıyor. Bu özellik fotoğraf niteliği taşıdığı için video olarak adlandırılmamaktadır. Daime gelişen iOS iletim sistemiyle beraber Live Photos özelliği de daha aktif bir hale gelerek önem kazanacaktır. iOS 9 işletim sistemi de iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’la birlikte bu sene Eylül ayında piyasaya çıkmış bulunkatadır. Apple’ın yeni iPhone modellerinin sahip olduğu LTE çipler sayesinde indirme hızındaki seviye 2 kat artmaktadır. Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus kullanıcıları 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren geniş bant (100 Mbps) mobil internet hızına erişecekler.
Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus renkleri uzay grisi, gül kurusu (rose gold), altın ve gümüş renklerinde piyasaya sürülmüştür. Bu Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerine uygun aksesuarlar da raflarda yerini aldı.

Apple ürünü iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin 130 farklı ülkede piyasaya çıktığı biliniyor. Bu ülkelerin arasında henüz Türkiye mevcut değil. Ancak iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın bu sene sonuna doğru Türkiye’de de piyasaya çıkması bekleniyor.

Bir yanıt yazın