iPhone’da yeni dönem

Akıllı cihazlar ile kısa sürede dünyanın en değerli teknoloji şirketi haline gelen Apple, yeni cihazlarını tanıtacağı etkinliği bugün düzenliyor.

Türkiye saati itibariyle 20.00’da başlayacak Apple etkinliğinde, en son model Apple ürünleri tanıtılacak. Şirketin sızdırılan bilgilere göre etkinlikte ucuz iPhone ve iPhone 5S’in yanı sıra iPad Mini ve yeni Apple TV’nin de görücüye çıkması bekleniyor.

TUŞU BİLE DEĞİŞİYOR

Apple’ın köklü değişiklik yapması beklenen cihazların başında iPhone bulunuyor. Şirket, iPhone 5S’in işlemcisini, bataryasını, grafik işlemcisini ve tuşunu değiştirecek. iPhone 5S, bir önceki modele göre hızlanacak ve kullanıcıların tepkisini toplayan şarj süresi uzayacak. Yeni iPhone modelinde parmak iziyle çalışma özelliğinin bulunacağı ileri sürülüyor. Yeni iPhone modelinin ‘iPhone 6’ olarak da tanımlanabileceği iddia ediliyor. Yeni iPhone modelinde siyah ve beyaza alternatif olarak altın rengi geleceği de belirtilenler arasında.

‘UCUZ’ IPHONE GELİYOR

Apple’ın akıllı telefon pazarındaki payını arttırması açısından önemli bir yere sahip olacak ‘ucuz’ iPhone modelinin bu akşam düzenlenecek etkinlikte tanıtılması bekleniyor. iPhone modellerinin aksine plastik kasayla piyasaya sürülecek ‘iPhone 5C’nin 100 dolar seviyesine olacağı paylaşılıyor. Apple’ın sürpriz yapması beklenen cihazlar arasında yeni iPad Mini modeli bulunuyor. Cihazda yer alan işlemci daha da hızlanarak kullanıcıların beğenisine sunulacak. Apple’ın televizyonlara bağlanan medya istasyonu Apple TV’nin ise yenilenmesi bekleniyor.

Aralık başında Türkiye’de

APPLE geçen sene piyasa sürdüğü IPhone 5’i 12 eylülde görücüye çıkarmış ve Türkiye’ye 14 aralıkta gelmişti. Yapılan tahminlere göre iPhone 5S ve iPhone 5C’nin de hemen hemen aynı tarihlerde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Ancak Apple’ın İstanbul Zorlu Center’da açacağı Apple mağazası ile yeni iPhone modellerinin daha erken bir tarihte Türkiye’deki kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Fiyat konusunda ise tüm yeni iPhone modelleri, 649 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülürken cihazların Türkiye fiyatları ise 2 bin TL civarında belirleniyor.

iOS 7 dönemi başlıyor

TEKNOLOJİ meraklılarının sabırsızlıkla beklediği Apple ürünleri başında yeni mobil işletim sistemi iOS 7’de bulunuyor. Tamamen yeni bir tasarıma sahip olacak yeni işletim sistemi, özellikle kullanım arayüzüyle dikkat çekiyor. Apple’ın tasarımdan sorumlu yöneticisi Jonathan Ive tarafından geliştirilen iOS 7, yaklaşık üç ay önce geliştiriciler tarafından test edilmeye başlanmıştı.

Tanıtılacak ürünler

-iPhone 5S
-iPhone 5C
(Ucuz iPhone)
-Yeni iPad Mini
-Yeni Apple TV
-iOS 7

Bir yanıt yazın