İşte Android 5.0 Alacak Sony Cihazları!

Google’ın geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurduğu Android 5.0 Lollipop işletim sistemine güncellenecek Sony cihazları açıklandı. Listede bir sürpriz de var.

Android’in son sürümü 5.0 Lollipop bu zamana kadar işletim sisteminde yapılan en büyük değişiklikleri içeriyor. Gelmiş geçmiş en önemli Android güncellemesi olarak da adlandırılan Android 5.0 Lollipop’u alacak Sony cihazları resmi bir blog duyurusu ile açıklandı.

sony-1413496241

Daha önce güncellemeyi alacak olan Nexus serisi telefon ve tabletlerin yanı sıra Motorola telefonlar açıklanmış ve HTC daha önce verdiği 90 günlük süre sözünü tutacağını söylemişti. Şimdi ise sıra amiral gemisi telefonlarına verdiği güncelleme desteği ile ünlenen Sony’ye geldi.

 

Güncellemeyi alacak cihazlar Sony tarafından şu şekilde açıklandı; Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact ve Xperia Z3 Tablet Compact

 

Xperia Z güncellenecek!

 

Güncelleme listesinde en çok dikkat çeken telefon Xperia Z oldu. Z serisinin başlangıç telefonu olan Xperia Z’nin bu güncellemeyi almayacağı söyleniyordu ancak Sony Snapdragon S4 Pro işlemcisine ve 2 GB RAM’e sahip Xperia Z’ye Android 5.0 Lollipop güncellemesini vermeyi tercih etti.

 

Aslına bakarsanız Xperia Z hala daha güçlü bir telefon. Google’ın 2012 yılında tanıttığı Nexus 4 ile benzer donanıma sahip olan Xperia Z’nin güncellemeyi almasına pek şaşırmamak lazım ama günümüzde bazı üreticiler amiral gemilerine bile düzgün güncelleme desteği sunmadığından dolayı tanıtımının üzerinden 18 ay geçmiş bir telefonun güncellenmesine şaşırıyoruz. 

xperiaz

 

Açıklamaya göre güncellemeler başta Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet başta olmak üzere 2015 yılında dağıtılmaya başlanacak. 2015 ortalarında ise Xperia Z1, Xperia Z ve diğerleri güncellemeye kavuşacak.

Bir yanıt yazın