iPhone Modellerinde SIM Kart Kaldırılabilir

Yedi yıldır akıllı telefon ve tablet pazarını iPhone ve iPad modelleriyle sarsan Apple, SIM Kartlara veda ediyor. SIM Kart ihtiyacını ortadan kaldıracak teknoloji hakkında detaylar haberimizde.

 iphone_sim_slot-1413635347

iPhone ile 7 yıldır akıllı telefon pazarı sallayan Apple, SIM kartlardan kurtulmak istiyor. Şirket daha önceden yaptığı Nano SIM çalışması sonrası,SIM Kart ihtiyacını tamamen ortadan kaldıracak bir çalışma yürütüyor.

 

Geçtiğimiz günlerde tanıttığı iPad modelleri ile SIM Kartlardan kurtulmak istediğini bir kez daha gösteren Apple, bu teknolojiden tamamen kutulacak gibi görünüyor.

 

Yeni iPad Air 2 ve iPad Mini 3 modellerinde yeniden programlanabilir SIM kartlar bulunması, Apple'ın bu teknolojiye veda edeceğini kanıtlıyor. Çünkü bu SIM Kartlar, farklı operatörler için programlanabiliyor ve SIM kart değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

 

Yani bir sonraki iPhone modelinin içerisinde, dahili bir SIM Kart bulunabilir ve bu SIM Kart tüm operatörler için kullanılır olabilir. Tabi bu sadece basit bir tahmin. Ancak apple'ın çalışmaları, bunun gibi bir SIM Kartteknolojisinin bir sonraki iPhone modelinde olmasının muhtemel olduğunu gösteriyor.

gsm_sim_card_evolutionsvg_

SIM Kartlar konusunda ilk iPhone'dan itibaren yenilikçi çalışmalarını sürdüren Apple, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, SIM Kart teknolojisini tamamen ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Çıkardığı SIM Kart teknolojileriyle tüm telefon pazarını da beraberinde etkileyen Apple'ın, SIM Kart teknolojisine son vermesi durumunda, diğer markaların da yeni çıkacak teknolojiye ayak uydurması bekleniyor.

 

Apple'ın SIM Kart ihtiyacını ortadan kaldıracak yeni teknolojisinin bir sonraki iPhone 6S ya da iPhone 7'de ortaya çıkması bekleniyor. Bakalım bir sonraki iPhone modelinde nasıl bir SIM kart teknolojisi kullanılacak.

Bir yanıt yazın