RVSkin Kurulumu

RVSkin, cPanel sunucularda hem göze hoş gelen bir cPanel teması, hem Türkçe dahil çok daha geniş bir dil desteği yelpazesi, hem de en basitinden haber sistemi gibi cPanel’in yetersiz kaldığı konulardaki geliştirmeleri ile, birçok kişinin cPanel sunucularda tercihi olmaktadır. Üstelik sadece hosting şirketleri değil, birçok bireysel kullanıcı da gelişmiş özelliklerinden dolayı RVSkin kullanmaktadır.

RVSkin kurulumu çok karışık olmasa da, birkaç aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama – Kurulum

mkdir /root/rvadmin
cd /root/rvadmin
wget http://download.rvglobalsoft.com/download.php/download/rvskin-auto/saveto/rvauto.tar.bz2; bunzip2 -d rvauto.tar.bz2
tar -xvf rvauto.tar
perl /root/rvadmin/auto_rvskin.pl

komutunu çalıştırıp beklemeniz gerekmekte. Bu işlem normal şartlarda 10-15dk sürmektedir fakar RVSkin sunucularında oluşacak bir yüklenme durumunda dosyaların indirilmesi çok uzun sürebilmekte, bu yüzden çok nadir de olsa bazen saatlerce sürebilmektedir.

2. Aşama – RVSkin Ayarlamaları

Kurulum bittikten sonra, RVSkin’in sisteminizde oluşturduğu rvskin kullanıcı adlı hosting hesabınısilmemelisiniz, bu hesap her zaman açık kalmalıdır. Artık WHM’nin Plugins bölmüne gelmiş olan RVSkin Manager’a girerek RVSkin’i ayarlamaya başlayabilirsiniz. Bu sayfaya ilk girdiğinizde, üst kısımda birçok uyarı olacaktır. Varsayılan dil, Remote Access Key vb.. bütün ayarları(uyarıları tek tek tıklayarak) tamamladıktan sonra, WHM’de sol en üstteki Basic cPanel & WHM Setup bölümüne girerek, varsayılan temayı rvblue veya RVSkin ile birlikte gelen herhangi bir tema olarak ayarladığınız taktirde, sunucuda yeni açılacak olan bütün hesaplar bu tema ile açılacaktır.

3. Aşama – Paketleri RVSkin’e Göre Ayarlamak

cd /var/cpanel/packages
replace CPMOD=x CPMOD=rvneo — *
replace CPMOD=x2 CPMOD=rvneo — *
replace CPMOD=x3 CPMOD=rvneo — *

komutu ile, sunucuda mevcut olan bütün paketlerin temalarını rvskin olarak ayarlayabilirsiniz.

4. Aşama – Mevcut Hesapların Tema ve Dillerini Değiştirmek:

perl /root/rvadmin/convert_theme.pl

komutu ile mevcut hesapların temalarını toplu olarak değiştirebileceğiniz araca ulaşabilirsiniz,

perl /root/rvadmin/convert_lang.pl

komutuyla ise mevcut hesapların dillerini toplu olarak değiştirebileceğiniz araca ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın