TurkishWIN, TechConnect programını tanıttı, başvurular 4 Ekim’de son buluyor

turkish-win2010 yılının Kasım ayında Melek Pulatkonak tarafından hayata geçirilen TurkishWIN, kısaca girişimcilerin doğru mentörleri bularak iş fikirlerini hayata geçirmesine ve başarılı olmasına yardımcı oluyor. Bu yazıda ise sizlere TurkishWIN’in TechConnect programını tanıtacağız.

Öncelikle TurkishWIN’den bahsetmek gerekirse; bugüne kadar 400 üyeye ulaşmayı başaran TurkishWIN, (Turkish Women’s International Network) üyelerinden aldığı senelik aidat ile ihtiyaçlarını karşılıyor ve herhangi bir kar amacı gütmüyor. Oluşumun hedefi ise 10 bin kadından oluşan bir network olmak.

Platform içindeki üyelerden gerekli referansları alan herkesin üye olabildiği TurkishWIN, T.C. vatandaşı olmayı zorunlu kılmıyor. Oluşumun amacı; birbirlerine ilham ve güç veren kadınları bir araya getirmek. İstanbul, New York, Boston, Londra ve San Francisco’da merkezleri bulunan TurkishWIN’in destekçileri arasında Borusan Holding, Dell, Microsoft ve Turkcell gibi isimler yer alıyor.

Intel Capital Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Barış Aksoy, TurkishWIN üyesi Leyla Alaton ve Dell Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediçeler gibi isimlerin katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısıyla duyurulan TurkishWIN TechConnect Mentöring Programı’nın destekçilerinden biri de Webrazzi. Programda destekçi olarak bulunan diğer isimlerden bazıları ise Microsoft, KAGİDER, Endeavor ve Urban Station.

Ölçeklenebilir ve global bir iş ya da iş fikrine sahip tekno girişimcilerin katılabildiği programa ağırlıklı olarak kadınlar (yüzde 80 oranında) kabul ediliyor. Programa kabul edilecek 10 ile 15 arasındaki girişimci, proje konusuna göre kendileriyle eşleşecek olan mentörleri ile bir yıl içinde 8 kez bir araya gelecek.

melek-turkishwin

Melek Pulatkonak’ın söylediğine göre girişimler belirlenirken herhangi bir sermaye beklentisi içine girilmeyecek. Hatta henüz şirketleşmemiş, yalnızca iş planı ile gelen girişimcilere de kapılar açık. Programın amacı ise girişimcilerin en çok ihtiyaç duyacağı networking ve mentöring hizmetlerini bularak ölçeklenebilir bir iş ya da iş fikrine sahip olmaları. Programa kabul edilmek için teknoloji ya da biyoteknoloji alanında faaliyet göstermek/gösterecek olmak ve uluslararası bir hedefe sahip olmak ise şart.

Ekim 2013 ile Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan program, toplamda bir yıl sürecek ve seçilen girişimler mentörleri ile toplamda 8 kez bir araya gelme şansı yakalayacak. TurkishWIN TechConnect Mentöring Programı’na katılım tamamen ücretsiz, ayrıca TurkishWIN girişimlerden herhangi bir hisse de talep etmiyor. Tek beklenti kadın girişimcilerin network’e üye olması.

Programın mentörlerine ve diğer tüm detaylara şuradan ulaşabilirsiniz. Programa başvurmak için ise burayı kullanabilirsiniz. Son kez hatırlatmak gerekirse, programın başvuruları 4 Ekim’de son bulacak. Ekim ayı içerisinde ise seçilen girişimler belirlenecek.

Bir yanıt yazın