Melek yatırım alan BeyazPano.com, yeni eğitim yılına yurtdışı atağıyla başlıyor

easyclass.com online education platform beyazpano.com egitimŞubat 2013′te yayın hayatına başlayan ücretsiz eğitim yönetim sistemi BeyazPano.com yurtdışı açılımını genişletiyor. Yıl sonunda 100 bin üyeye ulaşmayı hedefleyen girişim yeni bir alan adıyla 4 yeni dilde hizmet vermeye başladı.

Açılışta Türkçe’nin yanında İngilizce dil seçeneğini de barındıran BeyazPano.com, geçtiğimiz günlerde İtalyanca, Fransızca, Romence ve Arapça dillerini de siteye ekledi. Türkiye’de Beyazpano.com adını koruyacak olan girişim yurtdışında tanıtmak için de EasyClass.com adresini kullanmaya başladı.

easyclass.com online education platform beyazpano.com

Eğitmenlerin ders ve ödev içeriklerini yönetebilecekleri platform ilk 2 ay sonunda 20 binüyeye ulaşmıştı. Okulların kapanmasıyla büyümeye ara veren girişim yeni eğitim yılına 10 bini eğitmen olan 30 bin kullanıcıyla adım atmış.

Beyaz Pano’nun kurucuları Burak Erdem Sitrava ve Melikşah Topbaş yurtdışında 3 günlük tanıtımla 3 bin eğitmen kazandıklarını ve eğitmenleri takiben öğrencilerin de platforma üye olmaya başlayacağına inanıyor.

Kâr beklentisi olmadan büyümek

Kişisel sermaye, 1,5 ay önce Dubai’den gelen melek yatırım (tutar ve yatırımcı açıklanmadı) ve yeni yatırım beklentisiyle önümüzdeki 4 yıl gelir beklentisi olmadan büyümeyi düşünen girişimcilerimiz, yıl sonunda 100 bin, 4 sene sonunda ise en az 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Eğitime yönelik reklamlara kârlılığı yakalamayı düşünen Beyaz Pano’nun 4 yıl gibi uzun bir gelecek için yatırım beklentisine girmesi ne kadar karşılık bulur emin değilim. Ancak ortaya konulan hedeflerin beklenenden daha kısa sürede kârlılık getireceğini de düşünüyorum. Eğitim kurumlarıyla kurulacak sağlıklı ilişkilerin ötesinde platformun ek özelliklerle ücretli bir modele geçiş yapılmasını da bu anlamda daha mantıklı buluyorum.

Eğitmen veya öğrenciyseniz kendi sınıfınızı internette yapılandırmak için Beyazpano.com’a üye olabilirsiniz. Hatırlatma amacıyla önceki yazının şu bölümünü de son olarak ekleyelim;

Beyaz Pano’da eğitmenler farklı sınıflar altında özel dersler açabiliyor, dosya paylaşıp öğrencilere ödev verebiliyor. Sınıf panolarında eğitmenler ve öğrenciler birlikte tartışmalar konuları etrafında fikir alışverişinde bulunabiliyor. Notlandırma sisteminin de yer aldığı Beyaz Pano’da ödev teslimatı gibi tarihe bağlı aktiviteleri takip edebileceğiniz bir takvim de yer alıyor.

Bir yanıt yazın