Vodafone Smart Tab 2

Vodafone’un yeni 7 inçlik tabletini test merkezimizde konuk ettik. Nexus 7 gibi orta seviye tabletlerle yarışan Smart Tab 2 7 inç, rakipleri karşısında herhangi bir avantaja sahip mi? Smart Tab 2’ye yakından bir bakalım.

Şu an Türkiye’deki Vodafone mağazalarında, 24 ay taahhüt karşılığında aylık 30 veya 49 TL’ye bulunabilen Smart Tab 2, metalle çevrili kalın plastik kasası ile adeta bir zırh giymiş gibi. 400 gram ağırlığında olan cihaz, 7 inçlik bir tabletten beklenen ağırlığın epey üzerinde.

Tabii bu cihazı diğer amiral gemisi rakipleriyle karşılaştırmak hata olur. Bu gözle baktığımızda özellikleri oldukça tatmin edici, 3G, arka ve ön kameralar, ve bunların yanında Android işletim sistemiyle gelen tüm işlev ve özelliklere sahip.

Cihazın geri planda kalmasının asıl sebepleri ise küçük 4GB’lık dahili belleği, basit 1GHz işlemcisi ve sadece ortalama olan ekranı.

7 inç plastik ve metalden oluşan yapısıyla kendi kategorisindeki en ağır tabletlerden olan Smart Tab 2, yatağınızda şöyle rahat rahat kullanmak istediğinizde, veya uzun sürelerle elinizde tutmak istediğinizde bileğinizi oldukça yoruyor. Bu ağır yapının tek avantajı da darbelere karşı normalden daha dayanıklı olması. Taşınabilirliğin mi yoksa dayanıklılığın mı daha önemli olduğu ise size kalmış.

Kulaklık girişi, micro-USB portu ve ses tuşu gibi standart özellikler cihazda mevcut. Bunlara ek olarak SD ve SIM kart yuvaları da var. SD kart ile belleği 32GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Işık sensörü olmadığından otomatik ışık ayarlaması yok ve direk güneş ışığında ekranı iyi göremiyoruz. 1024×600 çözünürlüğü yeterli olsa da, Nexus 7 gibi 1080p ekranı oldukça ucuza sunan tabletler olduğunu düşününce biraz eski görünüyor.

Bir yanıt yazın