Windows RT 8.1 için beklenen güncelleme geldi

 Microsoft’un çiçeği burnunda Windows 10 masaüstü ile halen tanıtılmamış mobil sürümleri için yoğun çalışmaları ve etkinlikleri devam ederken, artık unutulmaya yüz tutmuş Windows RT 8.1 işletim sistemi için de teselli niteliğinde bir güncelleme başladı.
Microsoft’un tabletlere yönelik Windows 8 sürümü olarak lanse edilen Windows RT arayüz tasarımı aynı olmasına rağmen kısıtlanmış özellikleri ve uygulamaların optimize edilmesi gereksinimi nedeniyle tüketici tarafından ilgi görmedi ve Windows 10 ile birlikte tamamen rafa kalktı. 
Microsoft bu eski işletim sistemini kullananları bir kenarda bırakmamak adına Windows 10 işletim sisteminde kullandığı Başlat menüsünün bir benzerini platforma entegre ediyor. Yeni güncelleme ile kullanıcılar görev çubuğunun özellikler kısmından Başlat Menüsü sekmesine gelerek menüyü aktif edebiliyor. Sonrasında ise fiziksel veya sol alt kısımdaki Windows tuşuna basarak Başlat menüsü ekrana getirilebiliyor. 
Bunun haricinde güncellemede Başlat ekranı, hesap giriş ekranı ve hesap iletişim kutusundaki çerçevelerin kenarları biraz daha yuvarlatılıyor ancak başka göze çarpan bir yenilik bulunmuyor. Bundan sonra artık Windows RT 8.1 için herhangi bir güncelleme desteği olmayacak.    

Bir yanıt yazın